האם כבר נרשמת לאתגר ?
אז איזה כלי או שירות היה עוזר לקהילה או ארגון שלך ?
ואיך אצלך עובדי הארגון ויזמים חיצוניים נרתמים (ומתוגמלים) כדי לפתח שירותים וכלים חדשים שיוכלו לעזור לארגון להתמודד עם אתגרי העתיד ?
אז צילום המסך שפה למעלה הוא לא מהמונדיאל אלא של השלבים השונים של אתגר הקהילות עבור המפתחים שנמצאים במעגל של חברת פייסבוק אתגר שמטרתו "להגות ולפתח פתרונות שיעזרו למובילי קהילות להקים ולבנות קהילות ויקרבו את אנשי העולם יחדיו יותר" - ההרשמה לאתגר כבר הסתיימה אבל תמיד אפשר להגיב בתגובות ונשמח להעביר בצינורות המקובלים למעלה.
אמנם המניה של פייסבוק נחתכה בשבוע שעבר ב-20% והחברה איבדה שווי של כ-120 מיליארד דולר (וזה גם קשור לפנסיות שלנו...), אבל במקביל (ואחרי שביוני שנה שעברה שונה חזון החברה) היא משקיעה מאמצים ומשאבים רבים (מלבד כמעט רבע מליון דולר בפרסים לאתגר הנ"ל) בתחום של פיתוח כלים ומודלים לקהילות בעזרת אחד המשאבים הכי איכותיים שעומדים לרשותה - קהילת המפתחים* שלה.
מעניין גם לבחון את הנושאים שעבורם הוחלטו להעניק בונוסים - הראשון כמובן הוא יצירת פתרונות שיגשרו בין האונליין לאופליין - (אחד האתגרים הגדולים שנדון עליהם עוד רבות בהמשך), השני - פתרון שיעזור לבנות ולהצמיח קהילה (להבדיל מ"להגדיל") והאחרון - בונוס בכדי להניע engaging communities*.
כשכדאי גם לראות איך הם מדרגים את ההצעות (וגם מגישים אותם) - 40% לאיכות הרעיון, 30% לאפשרות ההטמעה שלו (תוך כדי כמובן שמירת פרטיות המשתמש) ו-30% לאימפקט שהפיתרון יכול ליצור בקהילות.
אז מוזמנים לרשום ביומן את ה-14 בספטמבר אזי יוכרזו הזוכים (כשגם אנו, חברי הקהילות והקבוצות ומובילי הקהילות נוכל להעזר בהם)
ומוזמנים להציץ באתר האתגר ולהבין יותר איך הדברים התנהלות עד כה
מושגים
קהילת המפתחים - בארגונים רישתיים זוהי אחד החלקים המהותיים מ"ליבת הארגון" וחלק מההון האנושי החשוב ביותר של הארגון שעל ידי כתיבה של שפה, יצירת כלים, ממשקים וחוויית משתמש/ים היא בעצם יוצרת את השירותים והמוצרים שעומדים לרשות עובדי הארגון, המשתמשים איתם הוא בקשר ועם לקוחותיו וספקיו השונים.
engagement - אֵרוּסִין; מְחֻיָּבוּת, הִתְחַיְּבוּת; מְעֹרָבוּת, הִתְקַשְּרוּת; פְּגִישָׁה; הזמנה להופיע באירוע ציבורי.