top of page
פוסטים אחרונים
ארכיון

רוצה ליצור "עיר חכמה" ?


אם בפוסט הקודם תהינו מה בסופו של דבר בין ה"עיר החכמה" לשכונות וקהילות מקומיות "חכמות". אז בפוסט הזה אני רוצה להעלות כמה מחשבות איך כל הסטארטאפים הללו סביב התפיסה של "עיר חכמה" יעזרו לבנות מקומות עירוניים "טובים" יותר ? במאמרה מה-26.5.18 מראיינת מירב מורן את רפי רייש שטוען "הגל הראשון של הערים החכמות היה בלוף. העיר הלכה לאיבו, טרנד הערים החכמות סחף עיריות בעולם לשפוך מאות מיליונים על טכנולוגיות שלא ממש שיפרו את חיי התושבים. לא היתה הונאה מכוונת, אבל יזמים הצליחו למכור לעיריות כל דבר שהתחבר לכותרת 'עיר חכמה". האם כל פתרון טכנולוגי הוא "חכם" או מחייב טכנולוגיה דיגיטאלית/אלקטרונית ? "...כדי שפתרון טכנולוגי יהיה חכם הוא צריך להיות חלק מאסטרטגיה לפיתוח אורבני. כשהציבור לא משתמש בטכנולוגיה, העיר החכמה היא ערוץ לבזבוז מהקופה הציבורית. דוגמה טובה לחכם וטכנולוגי היא הגנים בפאריס. מאחר שהם נסתרים מהעין ובשעות רבות שוממים, הם משכו אליהם פעילות שוליים. זה מצב שכיח בשטחים פתוחים, והערים מתמודדות עם האתגר בדרכים מגוונות: סוגרות ומונעות כניסה לגנים בלילה וגוזמות את השיחים כדי שלא יהיה היכן להסתתר, גם באור. הפתרון החכם הוא למשוך לגנים אנשים בכל שעות היממה, כי באזור הומה אדם יש עיניים צופות שמפריעות לביצוע מעשים פליליים. לכן עיריית פאריס התקינה לפני מספר שנים תשתית WiFi חזקה בפארקים. זה היה אמצעי חכם באמת שנועד למשוך את מי שמחפשים מקום לעבוד בו בחוץ עם המחשב הנייד אפילו בלי לשלם על קפה, וכך לעודד נוכחות קבועה של אנשים בגנים." (למאמר המלא)


ובשלב זה נשאלת השאלה מהם האתגרים המובילים מולם רוצים להתמודד עם פתרונות טכנולוגיים חדשניים (בהנחה שפתרונות מוצלחים משלבים כמה סוגים של טכנולוגיות - לוא-טק, אלקטרונית, דיגיטאליות וחדשנות חברתיות) ובעזרתה יוצרים ומחדשים כלים, תהליכים, ושירותים בעלי האפקטיביות, היעילות והאימפקט החברתי הגדול ביותר.


בחלוקת האתגרים גם עולה השאלה איך יראה התיעדוף לפי הקטגוריות הבאו:

  1. האם לאפשר לעיר להתחבר ולשלוט בתשתיות שלה יותר טוב ?

  2. האם זה בעבור לאפשר לעירייה להתחבר לתושבים שלה בצורה יותר טובה, לערב אותם יותר בעשייה השותף ולעודד יזמות מקומית ?

  3. או אולי לתושבים להתחבר לעיר, לעירייה ולשלל הפעיליות בעיר עצמה בצורה יותר טובה ?

  4. או האם אנחנו רוצים להשקיע בפיתוח חוסן קהילתי ויצירה של מארג בין התושבים לבין לבין עצמם ?

 

בשלב זה מובילי קהילות וארגונים יקרים אנחנו שמחים לפרגן ליוזמה החדשה והנפלאה של CityZone ששמה לה למטרה לשנות את החיים של תושבי הערים בישראל ובעולם ! (אז נשמח לשיתופים בקהילות שלכם, לא כולם מכירים את ורטיקל של "הערים החכמות" ונשמח להגיע לכל יזם עם מיזם טכנולוגי שיכול להתאים לשיפור חיי התושבים בעיר!) האם אתם מחפשים מקום לגדל את הסטארטאפ שלכם שהוא בתחום הערים החכמות? (או יש לכם חברים/קולגות עם סטארטאפ כזה ?) הגישו מועמדות למחזור 2019 של CityZone


נשאר רק לקוות שבמחזור הקרוב יהיו כמה שיותר חברות שמשלבות פתרונות מוצלחים המשלבים טכנולוגיות שונות ובעזרתה יוצרים ומחדשים כלים, תהליכים, ושירותים בעלי האפקטיביות, היעילות והאימפקט החברתי הגדול ביותר.

bottom of page