top of page
פוסטים אחרונים
ארכיון

קהילתיים ירושלמים - מי צריך פלטפורמה טכנולוגית ?


קהילה צריכה טכנולוגיה (ואיך זה בכלל קשור ?) והאם הינך אולי חלק מארגון ירושלמי קהילתי ללא מטרות רווח שיש לו צורך בפלטפורמות טכנולוגיות לצרכי הארגון ? בקצרה "טכנו-לוגיה"* - (מיוונית: טכנו (Τεχνο) = אומנות, לוגיה (Λογία) = תורה; כלומר: תורת הידע של האומנות - היא תחום דעת העוסק בחיפוש פתרונות מעשיים כמענה לרצונות וצרכים, תוך ניצול חידושי המדע. טכנולוגיה קשורה הרבה פעמים לייצור כלים, מערכות, טכניקות, מתודולוגיות, תהליכים, ידע, תפיסות וכישורים כשרמת הטכנולוגיה גם מאפיינת את רמת ההתפתחות החברתית. אומנות - (אֻמָּנוּת, להבדיל מאָמָּנוּת) היא מלאכה הנעשית על ידי בעל מקצוע (מומחה) בתחומו כשהתוצר קיים על מנת להשתמש בה באופן מעשי. אנו יודעים שנגר אומן - עושה את הכיסאות ושולחנות הכי טובים שיכולים להחזיק כמה דורות, או אופה אומן - מכין עוגות נהדרות מהרכיבים המשובחים ביותר שריחן נישא למרחוק וטעמם נשמר בזיכרון לאורך שנים. ז"א טכנולוגיה היא בעצם תורת הידע של אֻמָּנוּת - ז"א תורת הידע של איך לעשות את הדברים בצורה הטובה ביותר - לכן קהילות זקוקות לטכנולוגיה בשביל להמשיך להתפתח, לצמוח, ליצור ערך לשתף ולהעביר אותו (אם זה בין חברי הקהילה או גם מחוצה לה).

ישנן שלל סוגים של טכנולוגיות - כדוגמת טכנולוגיות לואו-טק (לדוגמא הקנבס הקהילתי שפיתחנו), טכנולוגיות חברתיות (לדוגמא איך הקיבוצים התארגנו ועבדו תקופה או הקמפיין של קוקה קולה שפה למטה), היי-טק (לדוגמא מגורים בדומים גיאודזיים), טכנולוגיה דיגיטלית (לדוגמא במקום שומר מערכת נוכחות/כניסה עם זיהוי פנים) ומה שכיום מרבית האנשים מתחייסים אליו כשהם שומעים את המילה "טכנולוגיה" - טכנולוגיה דיגיטאלית רשתית (להלן הנייד/מחשב שלכם ;).


 

אז במסגרת הקורס אקדמי "הנדסת תוכנה בשירות הקהילה" במחלקה להנדסת תוכנה שבמכללה האקדמית להנדסה בירושלים ע"ש עזריאלי התפרסם היום קול קורא לארגונים ירושלמיים קהילתיים ללא מטרות רווח שמזמין אותם להגיש הצעות לפרוייקטי פיתוח אפליקציות או פלטפורמות טכנולוגיות לצרכי הארגון.


זוהי הזדמנות נהדרת לגופים חברתיים הפעילים בירושלים וסביבתה לקבל, ללא עלות, צוות של כחמישה סטודנטים ותיקים להנדסת תוכנה לצורך בנייה, הובלה ומימוש של פרויקט תוכנה – פלטפורמה\אפליקציית ווב\מובייל המותאם לצרכי הארגון. הסטודנטים להנדסת תוכנה לומדים במסגרת הקורס כיצד להקים פרויקט תוכנה גדול הכולל: עבודה עם לקוח, כתיבת מפרטים, ניתוח דרישות ומימוש בסבבים של מוצר תוכנה\אפליקציה בסביבת לקוח\שרת באינטרנט.

בשנתיים הקודמות, פעלו הסטודנטים בכ- 30 ארגונים חברתיים דוגמת, Made in JLM , תנועת התעוררות, פרויקט שי, כתף לכתף, אמץ סבא, צער בעלי חיים, לב אישה (בי"ח שערי צדק), שבוס, בית חולים הדסה ועוד. הסטודנטים בנו מערכות טכנולוגיות שונות ומגוונות דוגמת מערכות ניהול מתנדבים, משחק ללימוד שפת הסימנים, אפליקציית ניהול כלכלי, מערכת לניהול תוכן, אפליקציית דיווח תלונות, אתרי ארגון /פרויקטים ועוד.

אוכלוסיית היעד:

עמותות וארגונים חברתיים ללא מטרות רווח הפועלים בירושלים או בסביבתה, בעלי צורך בשדרוג או הקמה של מערכת מחשוב לצרכי הארגון. דרישות סף מארגון:

  • ארגון ללא מטרות רווח מירושלים או סביבתה.

  • ניסוח והעברת הצעת פרויקט הכוללת מידע על הארגון והצורך הנוכחי.

  • הקצאת איש/אשת קשר בעל היכרות עם צרכי הארגון, לצורך ליווי שוטף של הסטודנטים.

  • השתתפות ביריד עמותות בתחילת מרץ, פרטים נוספים ישלחו בהמשך.

המכללה תאשר פרויקטים המתאימים מבחינת ההיקף והאתגר הכלול בהם. הפרוייקטים יבחרו בעיקר על פי דרישות אקדמיות של הקורס (בהנחיית גב' נועה קרניאל)

רכזת התוכנית וצוות הקורס ילוו את הסטודנטים והפרויקטים עד למסירתם (סוף שנה"ל הלימודים, חודש יוני)

שימו לב - תחזוקת המערכת לאחר מכן אינה כלולה בפרויקט

המכללה תארגן יום חשיפת הפרויקטים בסיום הקורס בהשתתפות הארגונים.

השירות לסטודנטים, הכולל ליווי והערכה, יינתן ללא עלות כספית מצד הארגון.

להגשת מועמדות (שליחת טופס בקשה עד לתאריך 12/02/18)


-------------------------- ועכשיו רק נותר לקוות שמלבד הפטלפורמות הטכנולוגיות יהיה גם שילוב בין ה"טכנולוגיות חברתיות" ובין "הטכנולוגיות דיגיטאליות (הרשתיות)" מכיוון שלעיתים בארגונים - החוזק של המעגל (ארגון) נמדד לעיתים על פי החוליה החלשה ביותר בשרשרת (להלן רמת האוריינות הטכנולוגית של כלל עובדי הארגון), ומה בין להמציא ולפתח דברים מחדש עבור צרכי הארגון לבין להטמיע ולתחזק אותם באופן שוטף.

 
bottom of page